Fakta om vår bakgrund med rasen Flat

Kennel Huntermoon finns i Sävar, närmare bestämt ute i skärgården, med adress Mittifjärden 27 km norr om Umeå i Västerbotten.

Kennel Huntermoon

Vi har haft rasen sedan 1972 och uppfödning sedan 1977.
Flatten är en underbar hund att umgås med, glad, arbetsvillig och alltid trogen sin förare att vilja samarbeta med.

Hör gärna av er till oss på telefon 
070-664 63 91 eller skriv några rader till vår mailadress här nedan

Britt-Marie och Yngve Nordgren
Mittifjärden 456, 918 32 SÄVAR


Mailadress: bnordgren5@gmail.com

Du ser en pil på sidan "nyheter" och "om oss", det betyder att det finns en undersida. Klicka på pilen så kommer du till sidan😀

Huntermoon var en flat som fanns i England för några generationer sedan. Vi som ligger bakom kenneln, som blev till 1977, är Britt-Marie och Yngve Nordgren.

Vi köpte vår första flatcoated retriever 1972 av Gunnel Wahlström och hundens namn var Gunhill´s Flatman e Justice of Klevagard u Gunhills Candide (3 cert i Sverige 1 i Finland och i Norge, 3 ökl på jaktprov, tävlade i elitklass på viltspår).Tyvärr lämnade han detta jordelivet endast 5 år gammal. Under tiden hade det kommit en en liten dam i huset Gunhills Queen "Jenny" e Gunhills Cerberus u Intuch SUCH Finch Downstream Ambleside Jill. Jenny blev sedemera SUCH o FIN UCH Jenny var en underbar hund både exteriört och mentalt, tävlade i elitklass på jaktprov och viltspår. 1977 blev vår första valpkull till efter ovan nämnda föräldrar och ur den kullen stannade en leverbrun (enda bruna i kullen av 10 valpar) hanhund vid namn Huntermoon Liston e Gunhills Flatman u Gunhills Queen, en kul och trevlig hund att jobba med som också blev SUCH o FINUCH.

Efter honom kom Huntermoon Catina e Huntermoon Liston u Tina (e Heronsflight Tinker u Yonday Weaver-Bird) (3 cert i Sverige 1 i Finland samt 1 nkl på jaktprov). Under den här tiden fick vi son nr två och tiden räckte inte riktigt till för all träning som behövdes för att föra hundarna vidare på jaktsidan.

Lusten att träna hund kom emellertid tillbaka rätt så snabbt och Huntermoon Queen e. SUCH Gunhills Loyal-Lotus u. Huntermoon Catina, kom till 1983 och tävlade i öppen klass på jaktprov med ett 2:a pris som bäst, tävlade i elitklas på viltspår med flera elitettor. Queen var inte utställd så ofta men men plockade några ck:n. Ur Queen kom leverbruna tiken NUCH Huntermoon Breathe the autumn (Titiyo) vars pappa heter O´Flanagan Helvetica compakt. Hon parades med Almanza The First Chocolate Delight och fick 9 leverbruna valpar med mycket bra exteriör och trevligt temperament. .

1996 kom WW-00 NordV-00 INT NORDUCH DK UCH Almanza I´m on Fire e GB och NUCH, Nordv-98, SV-98 Cariena´s Thirtyfour-Four u Almanza Exotic Fruit Daiquiri. Fire är en leverbrun mycket speciell herre som åkte med mig hem vid 3 månaders ålder från Ragnhild Ulin, Kennel Almanza och charmade de flesta han mötte. Fire har gett oss många trevliga stunder under åren. Vi har även varit inbjuden till Milano och representerat rasen i det gedigna evenemanget Golden Collar .

I kombinationen Titiyo och Fire kom SUCH Huntermoon Dressed In Copper "Gina" till. Vid 11 mån ålder tog hon 2 cert 1 BIR, BIS-placerad och 1 BIM. Sommaren - 99 tog hon sitt tredje svenska cert på SKK och blev BIR . Pris på jaktprov väntade inte på sig, 1:a pris i nbkl och klassbäst på hennes första start. Svensk UCH blev hon i Skellefteå 2000.

En dam vid namn "Tindra" Huntermoon Imagine född 2003 har glatt oss mycket med sin vackerhet och sin duktighet (1:a pris i nkl 2005, vid första start)

Inriktningen exteriört i kenneln har varit, under alla år, att få fram vackra
leverbruna färger på de bruna hundarna, vilket vi tycker har lyckats bra. Vi har fött upp leverbruna valpar med vacker kopparfärg.

Ett litet svart inslag smög sig in i den bruna maffian, namnet på denna dam var Huntermoon Merlot "Lotta" som har visat framfötterna på utställning med BIS och BIR-placeringar endast 6 månader gammal samt certifikat i Norge och fina placeringar i Sverige som vuxen. Hennes valpar har också gjort bra ifrån sig som ett exempel finns "Gudrun".

Ytterligare en liten dam har sällat sig till Huntermoonarna. En brun liten tjej med namnet Sort Guld Brown Sugar Fudge och lystrar till namnet "Cola". Hennes föräldrar är Roughcovers Moutaineer och SUCH Sort Guld Meta Sockerbeta. Cola är inköpt från kennel Sort Guld och har en underbar mörk färg. Hennes valpar har också ärvt den härliga bruna färgen och har bidragit till trevliga och duktiga hundar. Givetvis föder vi också upp svarta hundar.
Vi har haft förmånen att framförallt fått ha friska hundar, de flesta från vår uppfödning har faktiskt uppnått 12-15års ålder och den åldern hoppas vi även våra valpar i fortsättningen skall få uppnå.

Hör gärna av er för mer information och ev valpkullar.

Britt-Marie och Yngve